Tefal Grillplaat 2021

Het franse merk Tefal is natuurlijk een begrip in Nederland, de onverwoestbare pannen met een speciale anti-aanbaklaag liggen in iedere Nederlandse keuken. Tefal maakt ook sinds jaar en dag grillplaten van uitstekende kwaliteit. Hier onder heb ik mijn favoriete tefal producten op een rijtje gezet.

Een Tefal grillplaat leent zich uitstekend voor het breiden van vlees, vis en groente en de grillplaten komen in diverse vormen en zijn vaak ook perfect te gebruiken voor een avond gourmetten dankzij de meegeleverde pannetjes die vanzelfsprekend zijn voorzien van een anti-aanbaklaag zodat je na alle gezelligheid geen uren in de keuken staat om de pannetjes schoon te maken.

Tefal Grillplaat kopen

Waar moet je opletten bij het kopen van een tefal Grillplaat

De grillplaten van Tefal komen in diverse formaten, van een compacte twee-persoonsgrillplaat tot plek genoeg van 10 vrienden aan je keukentafel. Verder zijn de meeste grillplaten van Tefal voorzien van een thermostaat zodat je de temperatuur makkelijk zelf kunt regelen. De wat luxere grillplaten van Tefal hebben meerdere zones zodat je de temperatuur afzonderlijk kunt regelen. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld Teppanyaki gaat doen.


De Top 5 beste Tefal Grillplaten

Als je op zoekt bent naar een Grillplaat van Tefal dan kies je in ieder geval voor een kwaliteitsproduct. Met een gedegen reputatie en een goede garantie.

Veel van de Tefal grillplaten zijn multifuctioneel, je kunt er zowel vlees, vis en groente op grillen maar je kunt ze ook gebruiken als een Gourmetstel of voor je Teppanyaki.

Let bij de aankoop goed op de geavanceerde opties zoals een regelbare temperatuur en temperatuurzones.

1. Tefal TG3918 Plancha Malaga

Met de Tefal Planche Malaga koop je één van de grootste grillplaten op de Nederlandse markt van Tefal. De grillplaat is bijna 64 centimeter lang, 33 centimeter breed en beschikt over een regelbare thermostaat.

De grillpaat zelf heeft een geribbeld deel en een vlakdeel. De plaat zelf is afneembaar zodat je deze eenvoudig kunt schoonmaken door de anti-aanbaklaag. Eventueel mag de grillplaat in de vaatwasser.

Wij gebruiken de Tefal Plancha Malaga tot ongeveer 6 personen.


2. Tefal Smokeless Grill TG9008

Dankzij een super handige technologie van de makers van Tefal rookt deze grillplaat van Tefal een stuk minder dan gebruikelijke grillplaten. De Grillplaat laat zich makkelijk gebruiken in de keuken maar ook tijdens een grillavondje in de tuin of met zijn tweetjes tijdens een gezellig avondje met een goed glas wijn erbij.

De Grillplaat heeft twee zones die je separaat kunt instellen zodat je een kant hebt om te grillen en een kant om je vlees snel dicht te schroeien.

Natuurlijk heeft deze grillplaat een anti-aanbaklaag het is tenslotte een Tefal, bekend van de pannen met zo’n speciale teflon laag.

De platen kunnen na gebruik van het warmte element worden gehaald en zo de vaatwasser in.

Tefal Grillplaat

3. Tefal Grillplaat TG8000

De Tefal Family TG8000 is echt een hele gave grillplaat. Je kunt deze gebruiken voor je dagelijkse gerechten in de keuken en gewoon mee naar buiten nemen en gebruiken als elektrische barbecue.

De grillplaat heeft twee afzonderlijke traploze thermostaten en twee aparte grill-roosters. Natuurlijk zijn deze roosters geschikt voor de vaatwasser.

Dankzij de handige opvangbak voor vet en olie smeer je niet je hele tafel of keuken vol. en het afneembare spatscherm is praktisch in gebruik en houdt je keuken schoon. Dankzij de twee grillplaten kun je twee verschillende stukjes vlees of vis afzonderlijk van elkaar grillen op deze handige grillplaat van Tefal.

4. Tefal Maxi Plancha CB690D

Tijdens het testen van deze grillplaat viel mij gelijk al op dat dit één van de fijnste grillplaten is die op dit moment in de handel voor een goede prijs te koop is.

Dankzij de dikke 2.300 watt is de plaat in no-time warm. De XXL plancha is groot genoeg om met 10 personen aan tafel te gaan en de temperatuur laat zich met de thermostaat makkelijk regelen. De Maxi Plancha van Tefal wordt geleverd met een windkap. Je kunt dus ook gewoon in de tuin grillen.

Net als de bovenste vier grillplaten heeft deze Tefal Maxi Plancha ook een super goede anti-aanbaklaag. Lekker makkelijk want een paar tellen onder de kraan en je grillplaat is weer schoon.

Tefal Maxi Plancha

5. Tefal Crep’party

Tsja, moet deze in de top 5? Eigenlijk is het geen grillplaat maar een pannenkoeken- plaat. Met deze grillplaat maak je 6 pannekoekjes tegelijkertijd. je kun natuurlijk ook andere producten warm maken op de ronde cirkels in de grillplaat van de Tefal Crep’party.

Een crepé is eigenlijk een hele dunne pannenkoek zoals je die vooral veel in Frankrijk ziet. Je kunt deze mini pannenkoekjes naar eigen keuze belegen met fruit, Nutella, of gewoon een ouderwetse Hollandse variant met spek en kaas.

De bakplaat kan makkelijk in de vaatwasser en aan de onderkant van het grill element kun je de spatels en de beslag-lepel opruimen. De Tefal Crep’party is eerder een leuke gadget voor gezinnen met kinderen.